Home / News / CO2-gegevens met één druk op de knop bij Apleona HSG Culinaress

CO2-gegevens met één druk op de knop bij Apleona HSG Culinaress

Klimaatvriendelijk-Eten

Onze klantApleona HSG Culinaress voert sinds maart een toonaangevend project uit op de locatie Taufkirchen rond München. Met het concept {FoodPRINT} biedt de klant aan alle gasten de mogelijkheid om de CO2-food print van elke aangeboden maaltijd te ervaren. Ze kunnen dit direct bekijken via de Culinaress app of het menuplan en krijgen een directe verklaring over de klimaateffecten van hun eten.

De database van de Swiss Eaternity AG is een voorwaarde voor de berekening van de CO2-food print. Het bevat meer dan 550 ingrediënten en andere parameters voor biologische of glastuinbouw en voor processen, verpakking en conservering. In de berekeningen met Eaternity zijn alle emissies uit de gehele productieketen meegenomen.

Een jaar geleden hebben we een interface tussen Eaternity en ons menu management systeem opgezet om de uitwisseling van CO2-gegevens op basis van het menu plan mogelijk te maken. Delegate wordt niet alleen gebruikt voor de aankoop, maar ook voor het volledige inkoopproces, voor de aanmoedigingsaanbieding, het opstellen van het menuplan en de berekening. De Culinaress app voor de gasten is ook gebaseerd op masterdata uit ons systeem en daarom was de basis ideaal voor een snelle implementatie van dit onderwerp.

Het volledige artikel en het interview met de heer Pilger vindt u in het laatste nummer 04/2018 van het magazine Catering Management.

CO2-Schnittstelle

Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner