Home / News / Germany: Reduction of the value added tax – What has to be done?

Germany: Reduction of the value added tax – What has to be done?

Verlaging van de BTW voor de gastronomische industrie

7% in plaats van 19% BTW. De belastingaftrek voor voedsel dat in eigen beheer wordt geserveerd was een belangrijke eis van de industriële vereniging DEHOGA. Het doel is om de gastronomische industrie in Duitsland te helpen, die zwaar te lijden heeft onder de economische gevolgen van de Covid-19-pandemie. Vanaf 01 juli 2020 gaat het besluit van kracht en geldt het voor een jaar. Dranken zijn echter uitgesloten van de belastingverlaging. Helaas betekent dit dat de politici vooralsnog ver achterblijven bij de eisen van de industrie, die een reddingsfonds en een permanente btw-verlaging wil doordrukken.

Een tijdelijke aanpassing van het belastingtarief betekent echter ook dat er veel belangrijke punten in overweging moeten worden genomen. Moeten de belastingregelingen worden aangepast en wat is het effect van de aanpassing op de belangrijkste groepen? Hoe kan ik de producten van de aangesloten kassasystemen in Delegate updaten? Is het mogelijk om de belastingtarieven handmatig aan te passen als er al inkomsten zijn geboekt voor de periode na 01.07.2020

Handbuch-Steuersenkung

Er zijn al heropeningsschema’s aangekondigd, waardoor de gastronomie weer onder strikte voorwaarden kan functioneren en u dus voorbereid moet zijn. Wij willen onze klanten ondersteunen in deze moeilijke tijden en hebben een eenvoudige richtlijn opgesteld. Deze richtlijn legt in eenvoudige stappen uit wat er moet gebeuren en hoe het BTW-tarief correct moet worden opgeslagen in het Delegate systeem.

De richtlijn is voor al onze klanten sinds vorige week beschikbaar als gratis download op onze helpdesk portal. Alle belangrijke vragen zijn in de richtlijn behandeld, maar als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw verantwoordelijke Service Manager, die u graag zal helpen met de aanpassing.

Wat zijn de voordelen van de belastingverlaging?

Wat betekent de vermindering van de BTW in het algemeen voor de consument, de detailhandel en de staat? Geïnteresseerden kunnen bij “Blitzrechner.de” verschillende scenario’s doorlopen en nagaan of de belastingverlaging ook daadwerkelijk financiële voordelen voor iedereen oplevert.

Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner