Home / News / Himss 2018 (Las Vegas) – Review

Himss 2018 (Las Vegas) – Review

Himss 2018

De toonaangevende conferentie over informatie en technologie in de gezondheid

Delegate Healthcare Solutions (Noord-Amerika) was verheugd om Himss 2018 bij te wonen in het Sands Expo Center in Las Vegas. Himss is de toonaangevende conferentie over informatie en technologie in de gezondheid in de VS. Dit jaar namen bijna 44.000 professionals uit 90+ landen deel aan vijf dagen onderwijs, innovatie en samenwerking – de Himss 18 Global Conference & Exhibition was daarmee de meest succesvolle conferentie ooit!

HIMSS18

Eric Schmidt opent de conferentie. Eric is de technisch adviseur en voormalig bestuursvoorzitter van Alphabet Inc., het moederbedrijf van Google. Eric’s boodschap was heel duidelijk: ’Rennen in plaats van wandelen naar de cloud. De cloud is veiliger, meer HIPAA-compatibel en gebruiksvriendelijker’. Zijn redeneringen hiervoor werden uitgelegd in het feit dat er minder lokale IT-middelen voor nodig zijn, dat experts in de industrie zorgen voor beveiliging en voortdurend bijwerken van systemen en dat na verloop van tijd de grote dataopslagplaatsen kunnen helpen bij het leren van machines.

HIMSS18-1
Eric Schmidt
Technisch Adviseur en voormalig bestuursvoorzitter van Alphabet, Inc.

 

 

Eric stimuleerde vervolgens de Zorgsector om verder te gaan met ‘Interoperabiliteit’. In de gezondheidszorg is interoperabiliteit het vermogen van verschillende informatietechnologiesystemen en softwaretoepassingen om te communiceren, gegevens uit te wisselen en de uitgewisselde informatie te gebruiken. Dat zou de sector zoveel efficiëntie opleveren. Bijvoorbeeld voor elke uur dat een arts met een patiënt doorbrengt, besteedt hij 2 uur aan administratieve taken, zoals het bijwerken van kaarten, voedselbehoeften, enz.

In het ziekenhuis van de toekomst – Interoperabiliteit zou het mogelijk maken voor continue monitoring van een patiënt, die dan subtiele veranderingen in de gezondheid van de patiënt zou herkennen en het systeem zou dan de arts, die vervolgens de nodige aanpassingen kan maken, waardoor vermindering van de code blauwe situaties mogelijk is. Met machine learning en AI routine-screening kan via de computer, d.w.z. 1000 retina’s van patiënten kunnen worden gelezen op hetzelfde moment kunnen er 100 worden gelezen door een mens.  Het uiteindelijke doel van interoperabiliteit is om meer tijd te besteden aan de interactie met de patiënt en daardoor meer patiënten te kunnen zien.  De doelstellingen van de patiëntmaaltijd kunnen door de diëtist worden gedocumenteerd, zodat het personeel van de foodservice de geconsumeerde hoeveelheid in het foodservicesysteem kan registreren, dat vervolgens wordt gekoppeld aan het EPD.  De EPD kan de diëtist van de Patiënt waarschuwen dat de doelstellingen niet worden gehaald. Dit zal op zijn beurt helpen bij het beheer van ondervoeding.

HIMSS18-2

Gedurende de week heeft Adam (Director of Business Development voor Delegate Noord-Amerika) 90.295 stappen gemaakt, liep 33,4 mijl en talloze nieuwe contacten gelegd en vrienden gemaakt. Bijgaand een paar foto’s van de evenementen van afgelopen week.

HIMSS18-3HIMSS18-4HIMSS18-5HIMSS18-6

Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner