Home / News / Toelichting bij ontbrekende maaltijdbestellingen

Toelichting bij ontbrekende maaltijdbestellingen

Nieuws over release versie 15.00

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een maaltijdbestelling voor een bepaalde patiënt ontbreekt in de module “Maaltijdbestelling voor patiënten”. Enerzijds is het mogelijk dat de medewerkers voeding nog geen maaltijdbestellingen  van de patiënt hebben opgenomen. Aan de andere kant is het mogelijk dat er al maaltijdbestellingen zijn opgenomen, maar dat de individuele patiënt niet aanwezig was vanwege een medische behandeling of om andere redenen.

In ieder geval moeten de medewerkers voeding beslissen of het zinvol is de patiënt opnieuw te bezoeken om de maaltijdorder van de patiënt op te nemen, of dat het beter is een automatische maaltijdorder voor de patiënt te plaatsen. Om deze beslissing te vergemakkelijken, is het nu mogelijk om een reden te kiezen die de ontbrekende maaltijdbestelling rechtvaardigt:

Justification for missing Meal Orders Example Screenshot

 

Indien een maaltijdbestelling later handmatig wordt geplaatst, wordt de reden automatisch verwijderd.

Automatische standaard maaltijdbestellingen komen vaak niet overeen met de smaak en wensen van de patiënt en worden in het geheel niet geconsumeerd. De nieuwe functie maakt het mogelijk om eenvoudig de ontbrekende individuele maaltijdbonnen te volgen, wat de analyse van de KPI’s vereenvoudigt.