Home / News / Making the Most of Social Media Channels

Making the Most of Social Media Channels

Waarom Social Media?

Net als veel andere bedrijven durfden ook wij een stap verder te zetten in het digitale tijdperk en creëerden wij in 2017 onze Xing en LinkedIn bedrijfsprofielen. Daarvoor vroegen we ons af: Waarom gebruik maken van Social Media kanalen en voor welk doel?

We hebben veel nagedacht over deze kwestie en we wilden een duidelijke beslissing nemen toen we deze stap zetten. Het was voor ons heel belangrijk dat we niet alleen maar een profiel aanmaken en af en toe inhoud uploaden. We wilden eerder vooruit plannen en een duidelijke toegevoegde waarde creëren voor onze bestaande en toekomstige klanten en potentiële medewerkers. Na een periode van intensieve planning zijn we vorig jaar gestart met onze Xing en LinkedIn profielen en zullen we deze in 2018 continu verder ontwikkelen.
Delegate-LinkedIn Icon 128x128 Delegate-Xing Icon 128x128 Delegate-Facebook Icon 128x128 Delegate-Instagram Icon 128x128
Kort gezegd: Onze Xing en LinkedIn accounts worden sterk afgestemd op de nieuwssectie op onze website, zodat geïnteresseerden de meest actuele informatie krijgen. Dit nieuws gaat ook over productverbeteringen en interessante functies in nieuwe softwareversies. We merkten dat het steeds moeilijker wordt om dergelijke informatie aan onze klanten door te geven, gezien het enorme volume van de Release Notes en Documentaties. Daarom willen we ook belangrijke nieuwe functies op onze Social Media kanalen presenteren.

Instagramm-delegategroup  Facebook-delegategroup  LinkedIn-delegategroup

In de toekomst zullen we de communicatie met zowel eindgebruikers als potentiële medewerkers sterk bevorderen via onze Facebook en Instagram accounts. We zullen daar actueel nieuws aanbieden, maar dan in een beknopte versie, terwijl de andere platformen zullen worden voorzien van uitgebreide rapportages. We brengen ook verslag uit over functies, configuraties en andere interessante zaken. Met deze aanpak willen we inspelen op de behoeften van onze klanten en eindgebruikers, zodat ze in kleinere gedeeltes belangrijke informatie kunnen bekijken in plaats van Release Notes met meer dan 100 pagina’s te moeten lezen.

Onze Social Media kanalen zullen ook een afspiegeling zijn van onze Nieuwsbrief die we twee keer per jaar  uitgegeven. Wij verwerken de afzonderlijke onderwerpen tot beknopte, goed gestructureerde rapporten en blijven u alle relevante informatie over onze productverbeteringen en evenementen in de toekomst verstrekken.

 

Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner