Home / News / Nieuwe optie voor speciale instructies

Nieuwe optie voor speciale instructies

Patients Service

Een groot aantal ziekenhuizen gebruikt speciale instructies voor de levering van maaltijden aan de patiënt. Deze speciale instructies bevatten informatie die nodig is voor de voedselinname, zoals “rietje nodig” na een kaakchirurgische ingreep. Andere speciale instructies kunnen nodig zijn voor patiënten die hulp nodig hebben bij het openen van pakjes of het snijden van hun voedsel. Speciale instructies kunnen ook voor verschillende andere doeleinden worden gebruikt (bijvoorbeeld medische of financiële informatie).

In eerdere versies werden speciale instructies gedefinieerd in een speciale componentgroep die aan het betreffende voedsel werd toegewezen. In veel gevallen komen speciale instructies echter terug en is een meer geoptimaliseerde methode nodig om ze te verwerken. Daarom hebben we een nieuwe functie geïmplementeerd waarbij de gebruikers speciale instructies voor een patiënt toewijzen in de “Supplements & Feed Request Management” pop-up. Het stelt de gebruikers in staat om instructies per maaltijd in te voeren (vergelijkbaar met de bestaande logica voor supplementen). Speciale instructies kunnen ook worden gekoppeld.

Gebruikers hebben daar de mogelijkheid om een speciale instructie en maaltijd te selecteren en deze toe te passen voor alle dagen of individuele dagen van de week. Indien gewenst kunnen er nog meer notities worden toegevoegd. Het zal ook mogelijk zijn om speciale instructies toe te wijzen voor een specifieke maaltijd alleen (direct in de room service of maaltijdbestelling).

Wanneer er een speciale instructie voor een patiënt en maaltijd bestaat, wordt deze automatisch afgedrukt op de bandkaart of Room Service Ticket. Het zal ook automatisch worden weergegeven in het menu besteloverzicht.

 

Deze nieuwe functie biedt de mogelijkheid om speciale instructies te definiëren op een gecentraliseerde manier, voor patiënten. Samen met andere bestaande maaltijdaanvullingen zoals supplementen en instructies met betrekking tot eten en drinken. Het ondersteunt ook de automatische toewijzing van speciale instructies via de HL7-interface. Het werkt naadloos samen met de reeds bestaande logica van het bestellen van supplementen. Het ziekenhuispersoneel zal dezelfde werkwijze kunnen gebruiken in een meer gestroomlijnde workflow. Het bespaart hen tijd en moeite door de eenvoudige bediening, terwijl het een grotere patiënttevredenheid oplevert.