Home / News / Optie om de algemene instellingen van de maaltijdlocatie per individuele maaltijd te wijzigen

Optie om de algemene instellingen van de maaltijdlocatie per individuele maaltijd te wijzigen

In eerdere versies bood de patiëntenadministratie module al mogelijkheden om een globale instelling te definiëren voor een maaltijdlocatie waar de patiënten meestal hun maaltijden geserveerd krijgen. Het was ook mogelijk om specifieke maaltijdlocaties per weekdag te definiëren, bijvoorbeeld wanneer een patiënt zijn maaltijden elke vrijdag in de eetkamer zou laten serveren.

In de dagelijkse gang van zaken is het echter vaak zo dat patiënten liever op korte termijn van maaltijdlocatie veranderen voor een specifieke maaltijd. Vrienden of familie kunnen op bezoek komen en patiënten zullen hun maaltijden het liefst onder vier ogen nuttigen. Goed weer kan patiënten motiveren om hun maaltijd op het terras of in de tuin te nuttigen.

Aan de andere kant zullen patiënten, als ze zich niet zo goed voelen, liever in bed eten. Dit is met name een probleem als de bestelling van de maaltijd voor de reguliere maaltijdlocatie al is geplaatst.

Daarom hebben we de nieuwe functie ontworpen om een grotere flexibiliteit in de levering van maaltijden mogelijk te maken en de klanttevredenheid te verhogen. Het is  geïmplementeerd in de maaltijdmodules om de mogelijkheid te bieden de algemene maaltijdlocatie van de patiënt voor individuele maaltijden te overschrijven.

Door op het ‘vraagteken’ icoon te klikken, kan de informatie van de patiënten maaltijdbestelling voor een bestelde maaltijd worden aangepast. De ‘maaltijdlocatie’ hyperlink is nu beschikbaar om een pop-up te openen waar de maaltijdlocatie kan worden ingesteld voor de op dat moment geselecteerde maaltijd. Zodra de locatie handmatig is gewijzigd, wordt er een speciale informatietekst weergegeven in de maaltijdvolgorde van de patiënt:

Met behulp van deze uiterst nuttige functie kunt u nu tijdig reageren op eventuele kortstondige veranderingen in de levering van de maaltijdbestelling van een patiënt. U zult het aantal annuleringen van bestellingen en voedselverspilling aanzienlijk verminderen,  aangezien elke levering zijn doel zal vinden!