Home / News / Nu is de tijd gekomen…

Nu is de tijd gekomen…

“Het Bondsministerie van Financiën (BMF) deelt mee dat het overeenkomstige BTW-tarief reeds op 1 juli 2020 in het kassasysteem kan worden gedeponeerd, zodat er achteraf geen correctie van facturen en terugvorderingen van BTW-bedragen nodig zijn”.

De geplande verlaging van de omzetbelasting in de gastronomie sector betreft de verstrekking van alle spijzen en dranken indien hiervoor een handelsvergunning voor de horeca (§ 111, lid 1, GewO 1994) vereist is”.

… Deze informatie is nu op de website van het LBG Oostenrijk gepubliceerd. (Klik hier om het volledige artikel te lezen – in het Duits)  

Aangezien deze wijziging in de BTW-omrekening ook rechtstreeks van invloed is op onze klanten en ons systeem, hebben we dit onderwerp al behandeld. De vraag van veel betrokkenen is waarschijnlijk “wat moeten we doen?”. Deze vraag is al enkele weken geleden door ons opgepakt en behandeld. Een handleiding om onze klanten te helpen bij het doorvoeren van deze wijziging in het delegate systeem werd gratis online beschikbaar gesteld in ons helpdesk portaal.  In deze gids wordt in eenvoudige stappen uitgelegd wat er moet gebeuren en hoe het btw-tarief correct in het delegate systeem moet worden gestort. Alle belangrijke vragen zijn in de richtlijn behandeld, maar als u nog vragen heeft, kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met uw servicemanager, die u graag zal helpen bij de overstap. (Klik hier om het volledige artikel te lezen – in het Duits)

Per 01.07.2020, dus sinds vorige week woensdag, konden de juiste tarieven voor de omzetbelasting in de kassa’s worden gestort. Bovendien moest de Oostenrijkse Bondsraad een dag na de inwerkingtreding van de nieuwe wet zijn zegen geven om het besluit definitief te maken.

Ook interessant: Terwijl binnen de horecasector (restaurants, bars, herbergen) en ook de opvangcentra door de nieuwe verordening worden getroffen, zal het nieuwe belastingtarief ook worden toegepast in andere sectoren, zoals de uitgeverij- en cultuursector, wat zal leiden tot een lagere belasting op leveringen, invoer en intracommunautaire verwervingen van boeken, brochures en soortgelijk drukwerk of originele beeldhouwwerken. (Lijst van alle betrokken sectoren is te vinden op de webpagina van WKO (Klik hier om alle sectoren te zien – in het Duits)