Home / News / Review – Delegate Klantendag in München (Mei 2019)

Review – Delegate Klantendag in München (Mei 2019)

Klantendag 2019

Op 8 mei 2019 vond onze jaarlijkse klantendag plaats in München. Voor het eerst werd het evenement uitgebreid met een interactief netwerkevenement. De avond ervoor hadden we een ontmoeting met onze klanten om te netwerken in de Ruby Lilly Bar. Het belangrijkste doel van het evenement was om de uitwisseling tussen onze klanten in een ontspannen sfeer te ondersteunen. Deze kans werd zeer goed onthaald en werd ook door onze klanten zeer positief onthaald. We hebben veel spannende gesprekken kunnen voeren, maar we hebben ook veel actieve gesprekken tussen onze klanten kunnen waarnemen. Zo kon iedereen elkaar en ons beter leren kennen.

Het belangrijkste evenement vond plaats op 8 mei op de Viktualienmarkt op de Hacker Pschorr in de Theresiensaal. Dit jaar konden we de grootste stijging sinds het begin van het evenement registreren en waren we met 60 personen volledig volgeboekt. Inhoudelijk presenteerde de heer Knopp de positieve ontwikkeling bij Delegate sinds de laatste klantendag. Verder werd een concreet stappenplan voor de volgende versies gepresenteerd, inclusief de visie van Delegate.

Een belangrijk agendapunt was ook het inzicht in het ontwikkelingsproces bij Delegate en wat er achter de schermen precies gebeurt in onze applicaties. Het hoogtepunt was de presentatie van de heer Schmidt die in 1,5 uur tijd de belangrijkste hoogtepunten van de laatste drie versies presenteerde.

Het evenement werd afgesloten met twee korte partnerpresentaties en twee ervaringsrapporten van onze klanten. De heer Unterlader (directeur van Group Purchasing IMS&POS Systems bij FMTG Services GmbH) sprak over de elektronische factuurimport en mevrouw Brückner (Siemens) bracht verslag uit over de volledige uitbesteding van de activiteiten van TCPOS en Delegate naar ons hostingcentrum.

Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner