Home / News / Review – Digitalisering in de bedrijfsrestaurant keuken (maart 2019)

Review – Digitalisering in de bedrijfsrestaurant keuken (maart 2019)

Digitalisering

On March the 28th, 2019 the symposium for digitization in the canteen kitchen took place in Leipzig. The Catering Management team organized a great event with a lot of interesting lectures in the Westin hotel.

We also attended the event as partners and exhibitors and gave a lecture together with our partner ventopay een lezing. Onze gezamenlijke presentatie ging niet alleen over de interactie tussen onze voorraadbeheer software en het ventopay POS-systeem, maar ook over de toekomst van onze markt. We onderzoeken en werken aan oplossingen die de komende jaren onmisbaar zullen zijn om aan de eisen van de bedrijfscatering te voldoen.

Onder de sprekers was onze partner Eaternity, die samen met onze klant Apleona sprak over de integratie en weergave van CO2-waarden. Twee jaar geleden creëerden we een interface met Eaternity en maakten we deel uit van het pionierswerk voor CO2-reductie. De integratie tussen de twee systemen krijgt de CO2-waarden per item in real time op basis van het menuplan. Hierdoor kunnen de CO2-waarden samen met allergenen en voedingswaarden eenvoudig worden geëtiketteerd en weergegeven.

Het gaat hierbij vooral om transparantie, maar ook om bewustwording van de consument. De consumptie van vlees en de productie ervan is een groot milieuprobleem en daarom is het niet voldoende om alleen de CO2-waarden te labelen. Tegelijkertijd is het belangrijk om meer aandacht te besteden aan de bereiding van veganistische en vegetarische gerechten om de tafelgasten een smakelijk en gevarieerd alternatief te bieden.

Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner