Home / News / Review van het evenement, digitalisering in de grootkeuken

Review van het evenement, digitalisering in de grootkeuken

Evenement nieuws

Het symposium over digitalisering in de professionele keuken, dat vanwege Corona werd uitgesteld in april, wanneer het meestal wordt gehouden, vond dit jaar plaats op 17 september. Het evenement werd georganiseerd door het vakblad Catering Management en vond plaats in Le Méridien in Neurenberg.

De leveranciers die aan het evenement deelnamen, waren voornamelijk afkomstig uit de grootschalige horeca en uit de sector van de softwareoplossingen, fabrikanten van apparatuur, consultants en voedselleveranciers.

Iedereen was het erover eens dat we midden in het digitaliseringsproces zitten, wat zal leiden tot een duurzame structurele verandering. Dit maakte de keynote speech van Peter Leppelt over de relevantie van cybersecurity in tijden van digitalisering des te spannender. Vooral de omvang van de (in)vrijwillige openbaarmaking van persoonsgegevens heeft het bewustzijn van de aanwezig vergroot.

 

Bedrijfsrestaurants & digitalisering.

Samen met onze partner ventopay hebben we kunnen laten zien hoe personeelsrestaurants digitalisering kunnen gebruiken om de klantenbinding te versterken. Dit is een zeer belangrijk punt, zeker in de uitdagende tijden van Corona. Gasten worden steeds individueler, ze maken gebruiken van een breed scala aan gezondheidsapps die ontworpen zij  om hen te helpen gezonder en duurzamer te leven door middel van voeding en sport. Natuurlijk verwachten medewerkers deze informatie in hun professionele omgeving en daarom worden bedrijfsrestaurants uitgedaagd.

Waar komt mijn eten vandaan? Wat is de voedingswaarde van mijn maaltijd? Hoe hoog is de biologische waarde? Om de gast hierover te kunnen informeren, zijn valide gegevens nodig, die automatisch worden doorgegeven door leveranciers en fabrikanten of die in het Food Management System kunnen worden geïmporteerd door het uploaden van de Federal Food Bowl (BLS-database). De gegevens kunnen via verschillende kanalen aan de gast ter beschikking worden gesteld. Via PDF per e-mail, gebruik van intranet of door ventopay (digital signage) op schermen en apps. Via digitaal gestuurde bonusprogramma’s biedt ventopay al mogelijkheden om medewerkers meer te binden aan de cateringdiensten van het bedrijf. Een voordeel voor de gasten, maar ook voor het bedrijfsrestaurant en dus voor het hele bedrijf. Medewerkers blijven in het bedrijf en gaan meer uitwisselen met en investeren in het bestaande bedrijf.

Uiteindelijk was iedereen het erover eens dat de digitalisering in volle gang is. De ontwikkelingscycli worden steeds korter en degenen die niet bereid zijn om bestaande processen te digitaliseren of die niet bereid zijn om innovaties te omarmen, zullen het in de toekomst moeilijk hebben.