Home / News / Vereenvoudigde productieplanning met voorspellende waarden in Patient Service

Vereenvoudigde productieplanning met voorspellende waarden in Patient Service

Gebruik maken van data van geproduceerde recepturen

In de meeste commerciële keukens maken de chef-koks regelmatig en ruim van tevoren een menuplan om een efficiënte werkplanning te garanderen. Het voorspellen van de benodigde hoeveelheden maaltijden en ingrediënten is altijd een uitdagende taak, vooral als het gaat om het bestellen van de benodigde materialen.

De daadwerkelijke geplande hoeveelheden zullen normaal gesproken slechts enkele dagen voor de productie beschikbaar zijn. Dit betekent dat het grootste deel van de vroege planning gebaseerd is op ervaring. Vooral centrale productie-eenheden moeten echter ruim van tevoren met de productie van maaltijden beginnen. Daarom moeten de bijbehorende ingrediënten ook weken van tevoren bij de leveranciers worden besteld.

Met de “Calculated Predictive Plan Values” voor recepturen bieden wij een geweldig hulpmiddel voor een eenvoudigere productieplanning. Het maakt gebruik van reeds bestaande historische gegevens voor een betere en betrouwbare menuplanning.

 

Voordelen

De grootste voordelen van deze functie:

– Eenvoudig te gebruiken, geen extra werk nodig
– Gebruikt bestaande historische gegevens (hoeveelheden/producten)
– Maximaliseren van de winst door minder verkeerde bestellingen
– Vermindert overproductie

In productieplanning kunt u met één druk op de knop handmatig voorspellende planwaarden genereren. Een nog effectievere manier is om de geautomatiseerde versie van Predictive Value generatie te gebruiken, waarbij u eenmalig een opdracht instelt en deze wordt uitgevoerd op basis van de instellingen die zijn geconfigureerd.

Ontdek hoe eenvoudig de planning kan zijn bij het gebruik van reeds bestaande gegevens. Door nog nauwkeuriger te bestellen, kunt u de kosten van opslag tot een minimum beperken en de winst verhogen. Door gebruik te maken van statistische verkoopgegevens van recepturen kan uw bedrijf overproductie verminderen.