Home / News / Verbeterd nutriënten overzicht op roomservicetickets

Verbeterd nutriënten overzicht op roomservicetickets

Er is een nieuwe functie geïmplementeerd waarmee nutriënten onderaan het roomservice ticket kan worden samengevat. Het biedt een veel beter overzicht en duidelijkheid voor de gebruikers. Het is nu mogelijk om te bepalen welke nutriënten als totalen worden weergegeven en voor welke basis diëten dit geldt. Ook uitwisselingen en vloeistoffen worden meegenomen in de berekeningen.

Het samenvattend weergegeven nutriëntentotaal is gelijk aan de som van alle nutriënt waarden voor dat specifieke nutriënt in alle componenten op het ticket. Samenvattende voedingsstoffen worden ook weergegeven onderin handmatig afgedrukte roomservice tickets. In het venster “Add Nutrient Display” kan deze functie worden geactiveerd door het nieuwe selectievakje “Sum up on Ticket” aan te vinken, dat standaard niet actief is.

Hier is een voorbeeld uit een dagelijkse ziekenhuisroutine:

Een patiënt moet zijn cholesterol- en koolhydraatinname verlagen. Ze bestellen drie componenten voor het ontbijt. De drie componenten (melk, karnemelk en pannenkoek) samen hebben een totale cholesterolwaarde van 52,07 mg. Dit totaal wordt in een extra regel onderaan het ticket weergegeven, zodat een voedingsassistent of de patiënt zelf in één oogopslag kan zien of de maaltijd een aanvaardbare cholesterolwaarde heeft of niet.

Deze verbetering van onze roomservice tickets biedt een veilig en snel overzicht van geselecteerde voedingsstoffen. Het draagt sterk bij aan de veiligheid van de patiënt en maakt de dagelijkse taken van uw team zo veel gemakkelijker.