Home / News / Waarom elke software-ontwikkelaar ook een hacker zou moeten zijn

Waarom elke software-ontwikkelaar ook een hacker zou moeten zijn

sec4dev: Conferentie en Bootcamp

Van 25 tot 27 februari 2019 werd het Campus Gußhaus van de TU Wenen omgevormd tot een hotspot voor reguliere uitwisseling en bijscholing op het gebied van veilige softwareontwikkeling. De sec4dev-conference biedt praktijkgerichte lezingen, workshops en volledige dag opstartkampen op het gebied van veilige codering, veilige bediening, veiligheidstesten en nog veel meer. Deelnemers hebben direct toegang tot de kennis en ervaring van beveiligingsexperts, softwareontwikkelaars en softwarearchitecten.

Sec4Dev

Mensen die al sinds de prehistorie bij informatica betrokken zijn geweest, zeggen het altijd: “Vroeger was beveiliging slechts firewalls, en dat is het“. En dat is waarschijnlijk waar: als een computer code heeft uitgevoerd, is hij beschermd door hem eenvoudigweg ontoegankelijk te maken voor de rest van de wereld via een netwerk.

Als softwarebedrijf is het thema “beveiliging” natuurlijk altijd al heel belangrijk voor ons geweest. Als technologisch leider in onze branche zal dit thema ook in de toekomst een belangrijk aandachtspunt blijven. Daarom was het voor ons vanzelfsprekend om deel te nemen aan het tweedaagse evenement om onze kennis te vergroten. Susanne en Christian vertegenwoordigden onze development afdeling op het evenement en leerden veel nieuwe interessante onderwerpen.

“Alleen de nieuwste hacks worden gepresenteerd op de veiligheidsconferenties, de nieuwste tools worden gepresenteerd op de software ontwikkelingsconferenties, maar tot nu toe is er niets dat deze twee gebieden met elkaar verbindt,” zegt Thomas Konrad. Een klein team van SBA Research (Julia Pammer, Stephanie Jakoubi, Thomas Konrad en Yvonne Poul) heeft sec4dev, opgericht, de eerste conferentie in Oostenrijk die deze twee gebieden combineert.

Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner