Home / News / Oostenrijk: Verlaging van de belasting over de toegevoegde waarde – Wat moet er gebeuren?

Oostenrijk: Verlaging van de belasting over de toegevoegde waarde – Wat moet er gebeuren?

Verlaging van de BTW voor de gastronomische industrie

Het Hospitality Package, dat op 27 mei 2020 werd goedgekeurd, zorgt voor belastingverlichting en verdere steun en stimuleringsmaatregelen voor de door de Corona-crisis getroffen gastronomische industrie. De tijdelijke verlaging van de BTW op niet-alcoholische dranken van 20 naar 10 procent, die op 1 juli van kracht wordt, zal tegen eind december een verlichting van ongeveer 200 miljoen euro opleveren. De geplande afschaffing van de belasting op mousserende wijn in 2022 zal nu sneller worden doorgevoerd. Andere maatregelen, zoals het verhogen van de belastingvrije vergoedingen voor maaltijdcheques voor werknemers of het verhogen van het aftrekbare bedrag voor zakelijke maaltijden van 50% naar 75%, zijn bedoeld om de verkoop in de meer dan 60.000 gastronomische bedrijven te stimuleren.

Moeten de fiscale regelingen worden aangepast en wat is het effect van de aanpassing op de belangrijkste groepen? Hoe zullen de belastingen op niet-alcoholische dranken worden aangepast? Hoe pas ik de producten van de gekoppelde kassasystemen in Delegate aan? Is het mogelijk om de belastingtarieven handmatig aan te passen als er al inkomsten zijn geboekt voor de periode na 01.07.2020?

Mehrwertsteuersenkung

Gastronomische handelingen mogen nu weer onder strikte voorwaarden worden uitgevoerd en u moet dus voorbereid zijn. Wij willen onze klanten ondersteunen in de moeilijke tijden en hebben een eenvoudige richtlijn opgesteld. Deze richtlijn legt in eenvoudige stappen uit wat er moet gebeuren en hoe het BTW-tarief correct moet worden opgeslagen in het Delegate systeem.

De richtlijn is voor al onze klanten sinds vorige week beschikbaar als gratis download op onze helpdesk portal. Alle belangrijke vragen zijn in de richtlijn behandeld, maar als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw verantwoordelijke Service Manager, die u graag zal helpen met de aanpassing.

Wist u dat de gastronomie met meer dan 210.000 medewerkers een van de grootste werkgelegenheidskansen in Oostenrijk biedt? Bovendien levert de branche met een omzet van ongeveer 11 miljard euro een waardevolle bijdrage aan de Oostenrijkse economie. Volgens een onderzoek van het online markt- en opinie-onderzoeksinstituut Marketagent.com is pasta het meest populaire gerecht onder Oostenrijkers. De klassieke Wiener Schnitzel is vooral populair bij mannen. Meer details over de lievelingsgerechten van de Oostenrijkers vindt u hier.